Zwangerschap foliumzuur bestellen

zwangerschap foliumzuur bestellen

Vitamines zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling en om gezond te blijven. Ook kun je zwangerschap foliumzuur bestellen om je baby gezond te houden.

Vitamines heb je nodig voor allerlei functies in je lichaam, maar van bepaalde vitamines kun je wel wat extra gebruiken. 

Wat is vitamine B?

Vitamine B is een verzamelnaam voor acht wateroplosbare vitamines die belangrijk zijn bij de cellulaire stofwisseling. B-vitamines activeren de natuurlijk energie in het lichaam. Ze maken energie uit eiwitten, koolhydraten en vetten. 

Vitamine B11

Vitamine B11 zit in veel voeding zoals verse groenten, fruit, vlees, volkorenproducten en zuivel. Het is een andere naam voor foliumzuur. Foliumzuur speelt een grote rol in de ontwikkeling van een ongeboren baby. Als je zwanger wilt worden, moet je minsten vier weken voor de bevruchting al foliumzuur gebruiken. Dit is om aangeboren afwijkingen bij kinderen te voorkomen.

Vitamine B12 

Als er een tekort aan vitamine B12 wordt ontdekt voor de zwangerschap, dan is het belangrijk injecties te geven en daar mee door te gaan tijdens de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap wordt er meer vitamine B12 verbruikt, dus er moet ook meer aangevuld worden. Deze vitamine is cruciaal voor de vorming van het zenuwstelsel, de vorming van DNA en de groei van de foetus.