Haarfillers de oplossing voor een terugtrekkende haarlijn

hottub

Heb je je ooit wel eens afgevraagd af je wat kan doen aan de kalende plekken op je hoofd? Of draag je voortaan alleen nog maar petjes, omdat je je eigenlijk schaamt voor je haargroei? Hier is de oplossing: haarfiller. Een haarfiller geeft al na vier sessies in acht weken resultaat en binnen een mum van tijd heb je al je verloren haren weer terug. Een haarfiller kan de oplossing zijn voor het probleem waar jij al zo lang mee rondloopt. Ben je nieuwsgierig geworden? Hieronder bespreken we kort wat een haarfiller is en waarom mensen ervoor kiezen. Ook komt de cyclus van haargroei kort aan bod.

Wat is een haarfiller?

Een haarfiller is een haargroei stimulant die wordt geïnjecteerd in de hoofdhuid. De stimulant heeft een aantal werkingen. Allereerst moet de haarfiller de haarcellen in je hoofdhuid activeren. Hierdoor zouden deze weer moeten groeien. Daarnaast heeft de injectie een remmende werking op de haaruitval. Het remt om precies te zijn de vorming van BMP4 en DKK-1. Dit zijn de belangrijkste factoren van haaruitval. Eveneens stimuleert het product de angiogenese. Dit zorgt voor een betere doorbloeding naar de hoofdhuid, waardoor de haarwortel meer voeding krijgt. Om alle informatie even samen te vatten: een haarfiller is een product dat haargroei stimuleert door haarcellen te activeren en haaruitval te remmen.

Waarom kiezen mensen voor een haarfiller?

Veel mensen krijgen in hun leven te maken met kaalheid. Vroeg of laat heeft iedereen last van een terugtrekkende haarlijn of groter wordende inhammen. Bij mannen krijgt bijna zeventig procent te maken met kaalheid. Bij vrouwen is dat getal met veertig procent iets lager. Er zijn alternatieven om hier mee om te gaan, bijvoorbeeld een haarfiller. Hiermee geef je de verouderde haardos een nieuwe impuls. Het remt namelijk de haaruitval en geeft een boost aan de bestaande haarzakjes. Hierdoor heb je binnen een aanzienlijke tijd meer volume in je haardos. De meeste mensen hebben een simpele reden waarom ze voor een haarfiller kiezen: ze willen weer de mooie bos haren die ze in hun tienerjaren hadden.

Hoe werkt de haargroeicyclus?

De haargroeicyclus bestaat uit drie fasen. De eerste fase betreft de Anagene fase. Ongeveer vijfentachtig procent van alle haren bevinden zich in deze fase. Dit kan wel drie tot vijf jaar duren. De tweede fase betreft de Catagene fase. Dit is een fase waarin de haargroei vertraagd en tenslotte helemaal stopt met groeien. Dit gaat over één procent van alle haren en duurt ongeveer twee weken. Als laatste heb je de derde fase: Telogene fase. In deze fase is er geen haargroei. Vijftien procent van de haren bevinden zich in deze fase. Na de Telogene fase begint de Anagene fase opnieuw en doorloopt het haarzakje de hele cyclus.