Binnenkort verkrijgbaar: De Renault Megane E-Tech

Nog een paar maanden wachten en de Renault Megane E-Tech is ook verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Met de Megane E-Tech komt Renault met weer een nieuw elektrisch model. En de verwachting is dat dit model wel eens heel gewild kan worden bij de leaserijders.

Actieradius Renault Megane E-tech

In zijn segment is de Renault Megane E-tech één van de lichtste auto’s. Dit komt de actieradius ten goede. Er is keuze uit twee accupakketten. Het standaard accupakket van 40kWh heeft een actieradius van 300 kilometer volgens de WLTP-testen. In praktijk komt dit neer op ongeveer 250 kilometer. Met een groter accupakket van 60kWh heeft de Renault Megane E-tech een actieradius van 450 kilometer volgens de WLTP-testen. In de praktijk komt dit neer op ongeveer 365 kilometer.

Opladen Renault Megane E-tech

Net als andere modellen van Renault is de Megane E-tech uitegerust met een 22-KW AC boordlader. Met een standaard accupakket is de auto in twee uur en een kwartier weer volledig opgeladen. Met een accupakket van 60kWh is de auto binnen drie uur en een kwartieer weer volledig opgeladen. In verglijking met andere auto’s is dit heerlijk snel. Een Volkswagen ID.3 doet er vier tot zes uur over om weer volledig opgeladen te zijn.

Prijs Renault Megane E-tech

Renault staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo kiezen veel leaserijders voor Renault omdat je veel auto krijgt voor een lage bijtelling. De Renault Megane E-tech heeft een vanafprijs van €35.390. De leaseprijs is ook zeer scherp, De Renault Megane E-tech zal te leasen zijn vanaf €470 per maand.

Bijtelling Renault Megane E-tech

De Renault Megane E-tech is ook nog eens zeer voordelig in de bijtelling voor de leaserijder. De lage fiscale waarde in combinatie met het lagere bijtellingspercentage van 16% over de eerste €35.000 zorgt voor een netto bijtelling van tussen de €175 – €250. Voor zo’n bedrag rijd je wel een heel mooie, luxe elektrische auto. Onze verwachting is daarom niet voor niets dat deze auto wel eens heel goed kan gaan doen op de Nederlandse leasemarkt.