Een staand toilet implementeren in je badkamer

Het spreekt voor zich dat er in zowat elke badkamer ook gebruik wordt gemaakt van een toilet. Zelfs wanneer mensen over een aparte toiletruimte beschikken wordt er nog steeds niet zelden voor gekozen om een tweede exemplaar in de badkamer te voorzien. Wanneer je vandaag de dag een toilet wenst te kopen zal je kunnen vaststellen dat er op de markt tal van verschillende mogelijkheden zijn terug te vinden. We maken hierbij onder meer een onderscheid tussen een staand toilet en een zogenaamd hangend toilet. Voor heel wat mensen geldt dat ze over een voorkeur beschikken voor het eerste exemplaar, maar waarom? Dit laten we je graag ontdekken door middel van de informatie die je aantreft hieronder op deze pagina!

Waarom alsnog kiezen voor een staand toilet?

Sinds de introductie op de markt van de hangende toiletten geldt voor veel mensen dat zij zich ze vraag stellen waarom een staand toilet nu nog zou moeten overwogen. We kunnen dit ook best begrijpen. Er zijn aan een hangend exemplaar dan ook best wat interessante voordelen. In eerste instantie kan je bijvoorbeeld de ruimte onder het toilet veel eenvoudiger en bovendien ook beter schoonmaken. Daarnaast is het eveneens zo dat je de mogelijkheid hebt om bijvoorbeeld de leidingen netjes weg te werken in de muur. In het bijzonder in een moderne badkamer met minimalistisch design is dat wenselijk. Toch is het zo dat er niet alleen maar nadelen zijn verbonden aan de keuze voor één van de staande toiletten die verkrijgbaar zijn op de markt.

De keuze voor een staand toilet kan in eerste instantie worden gemaakt omwille van financiële motieven. Er kan bij het vergelijken van de verschillende toiletten op de markt worden vastgesteld dat de staande exemplaren doorgaans altijd merkelijk goedkoper zijn. Beschik je dus met andere woorden eerder over een beperkt budget? Dan zal je kunnen vaststellen dat een staand exemplaar meer dan waarschijnlijk een stuk betaalbaarder zal zijn. 

Denk ook aan de vereiste draagkracht voor de wand bij een hangtoilet

Naast bovenstaande gaat voor veel mensen ook de voorkeur uit naar een staand toilet omdat ze mogelijks niet over een wand beschikken in de badkamer die over voldoende draagkracht beschikt. Wanneer je bezig bent met het bouwen van een nieuw huis kan je daar uiteraard rekening mee houden. Dat is een stuk minder voor de hand liggend wanneer je een bestaande badkamer gaat verbouwen. Ook dit kan dus een reden zijn om te kiezen voor een staande wc. 

Kies je voor een toilet met of zonder softclose?

De keuze tussen een staand toilet enerzijds of een hangend toilet anderzijds kan voor veel mensen één zijn die reeds een behoorlijke hoeveelheid aan tijd in beslag zal nemen om te kunnen maken. Het grondig tegenover elkaar afwegen van de verschillende voor- en nadelen kan dan ook een vereiste zijn. Wanneer je deze keuze uiteindelijk hebt gemaakt dien je ook nog eens na te denken over de wc-bril die je gaat kopen. Kies je bijvoorbeeld voor een exemplaar met of zonder softclose. Kiezen voor deze eerste keuze is iets duurder, maar zorgt wel voor heel wat extra gebruiksgemak.