De beste multiplex platen van 18mm

multiplex plaat van 18mm

Heb je plannen om thuis je interieur af te werken met mooie multiplex platen? Platen die stevig zijn en tegen een stootje kunnen? Dan is gebruikmaken van een multiplex plaat van 18mm een goede keuze. Maar welke multiplex plaat van 18mm kun je dan het beste kiezen, zodat je het mooiste resultaat bereikt? En wat zijn eigenlijk de beste multiplexplaten die te koop zijn? In dit artikel leggen we je uit welke keuze je het beste kunt maken als je op zoek bent naar kwalitatief hoogwaardig multiplex.

multiplex plaat van 18mm

Wat voor soort plaatmateriaal is multiplex?

Wie een multiplex plaat van 18mm of een andere dikte koopt, kiest voor plaatmateriaal dat is opgebouwd uit meerdere fineerlagen, die kruislings op elkaar gelijmd en geperst zijn. Het resultaat is een plaat die enorm sterk is. Multiplexplaten bestaan meestal uit vijf of meer lagen. Hoe meer lagen, hoe sterker de betreffende plaat is. Let hier dus op bij je aankoop. Je kunt namelijk ook kiezen voor dunnere platen, zoals drielaagse triplex, maar deze platen zijn minder stevig.

Kenmerken van de beste multiplexplaten

Kenmerkend voor de beste multiplexplaten is dus dat ze erg sterk zijn. Dit geldt zeker voor platen van 18 mm dik. Maar ook multiplexplaten die wat dunner zijn, bijvoorbeeld 9 mm of 12 mm, zijn erg krachtig en kun je perfect gebruiken om een interieur op een mooie manier mee af te werken.

Een voordeel van multiplexplaten van 9 mm of 18 mm is dat het bestaat uit houtmateriaal en daardoor eenvoudig is te bewerken. Met een goede zaag, elektrisch of handmatig, kun je de platen snel en zorgvuldig op maat zagen, zodat je ze kunt verwerken voor het afmaken van de wanden van je zolder of kamer.

De beste multiplexplaten koop je bij een speciaalzaak

Wil je absolute zekerheid hebben dat je de best mogelijke multiplex platen in huis haalt? Dan is het aan te raden om jouw gewenste formaat en hoeveelheid multiplex platen bij een betrouwbare speciaalzaak aan te schaffen. Je krijgt dan advies op maat en de beste kwaliteit multiplex. We wensen je alvast veel succes met je bouwproject!