Wasbare luiers voor volwassenen

Wasbare luiers voor volwassenen

Wasbare luiers voor volwassenen | Voordelen

Incontinentie is een probleem waar veel mensen op latere leeftijd helaas mee te maken krijgen. Een goede incontinentieluier is dan meer noodzaak dan luxe. De juiste luiers hiervoor kiezen is dan ook erg belangrijk. Ga in die situatie in ieder geval voor wasbare luiers voor volwassenen. In dit blog vertellen we u over de voordelen van deze wasbare luiers.

Milieuvriendelijk

Wegwerpluiers zorgen jaarlijks voor tonnen aan afval. Afval dat in feite dus niet nodig is. Alleen al luiers voor baby’s zorgen voor 1 ton afval per kind. Daarnaast stoten wasbare luiers anderhalf tot twee en een half keer minder CO2 uit dan wegwerpluiers. Voor het maken van de grondstoffen voor wasbare luiers is daarnaast tot zeven keer minder land nodig dan voor wegwerpluiers. U bent met wasbare luiers voor volwassenen dus milieuvriendelijk bezig.

Beter voor de huid

Een ander voordeel van wasbare luiers voor volwassenen is dat ze beter zijn voor de huid. Dit komt doordat wegwerpluiers voor 15% tot 30% uit plastic bestaan en zo de huid sneller uitdrogen. Wasbare luiers zijn daarentegen gemaakt van absorberende materialen zoals bamboe, hennep, katoen of microvezel. Deze materialen nemen veel vocht op, maar onttrekken geen vocht aan de huid.

Betere pasvorm

Wasbare luiers hebben over het algemeen een betere pasvorm door betere elastieken bij de rug en bij de benen. Dit komt doordat wasbare luiers simpelweg van beter materialen zijn gemaakt. Hierdoor sluiten ze beter aan op de huid dan wegwerpluiers. Dit verkleint de kans op ongewenst lekken en daarmee de kans op ongewenste situaties en onnodig verschonen.

Geld besparend

Tot slot bespaart u met wasbare luiers aanzienlijk op de portemonnee. Zelfs met de kosten van het wassen erbij, bent u met wasbare luiers een stuk minder geld kwijt dan wanneer u elke keer nieuwe luiers aan moet schaffen.

Meer informatie

Of het nu voor uzelf is of voor een van uw naasten, wasbare luiers voor volwassenen bieden dus een boel voordelen. Wilt u er meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.