Induction heating is de manier van verwarmen

induction heating

Veel manieren van verwarmen zijn op het moment beschikbaar. Van gas tot olie, elektriciteit tot aan induction heating, Het is allemaal mogelijk. Elke vorm van verwarmen heeft natuurlijk zijn eigen voor en nadelen en kan het op verschillende manieren worden toegepast. Maar toch is een van deze vormen een hele speciale, induction heating namelijk.

Veel meer dan je denkt

Veel mensen denken aan koken als ze horen van inductie verwarmen. Dit is ook heel logisch, want hier wordt inductie namelijk het meeste voor gebruikt. Maar verder kan inductie veel meer gebruikt worden, zonder dat veel mensen dit echt doorhebben. Zo zijn inductieverwarming ‘tools’ in kleine maten beschikbaar, waardoor een thuisklusser of een creatief persoon eenvoudig iets leuk kan maken met inductie. Inductie kan zelfs gebruikt  worden om een geheel huis te verwarmen, alleen is dit wel wat duurder en lastiger, vandaar dat veel mensen er niet vanaf weten.

induction heating

De werking van heating

De reden waarom inductie geen geheel huis kan verwarmen is omdat het heel anders werkt dan andere verwarm methodes. Inductie is best ingewikkeld, inductie verwarmt door middel van magnetische velden. Dit betekent dat iets mentaals de verwarmer aan moet raken voordat het warm wordt, net zoals bij koken