Beginnen uitzendbureau

Beginnen uitzendbureau: hier let je op

Het beginnen van een eigen uitzendbureau is mooi avontuur, maar zeker geen eenvoudige klus. Je hebt namelijk een boel verantwoordelijkheden: je moet vraag en aanbod met elkaar verbinden, de administratie bijhouden, juridische taken op je nemen en het financiële risico dragen. Dit vraagt om een boel kennis over wet- en regelgeving. Gelukkig vertellen we je in dit blog waar je allemaal rekening mee moet houden bij het beginnen van een uitzendbureau. Lees snel verder.

Verstand van wet- en regelgeving

Bij het beginnen van een uitzendbureau, dien je als intermediair op de hoogte zijn van verschillende punten uit de ABU CAO. Daarnaast ben je ook nog eens verantwoordelijk voor een correcte toepassing. Je dient namelijk over kennis te beschikken over het wettelijk minimumloon, de veranderende regelgeving, sociale verzekeringen, het verwerken van persoonsgegevens en loonbelasting.

Financiële risico’s

Als intermediair moet je ook rekening houden met financiële risico’s. Je denkt hierbij aan
het debiteurenrisico, de voorfinanciering van lonen en premies en de doorbetaling bij ziekte. Bij het laatstgenoemde betekent dit dat, als je medewerker langdurig ziek is, dit jou als ondernemer veel geld kan gaan kosten.

Certificaten en keurmerken

Zodra een opdrachtgever zich bij je aansluit, wil hij of zij natuurlijk weten of je bedrijf betrouwbaar is. Hoe toon je dit aan? Je kunt kiezen om lid te worden van een brancheorganisatie zoals de ABU. Wat belangrijk is, is om als uitzendbureau verschillende certificaten en keurmerken te hebben. Zo is bijvoorbeeld een NEN-certificering, een SNA-keurmerk en een VCU-certificering belangrijk. Dit geldt ook voor een WKA-verklaring en aanwijzing Kiwa. Hoe meer certificaten je hebt, hoe betrouwbaarder je overkomt op opdrachtgevers. Het is dan ook zaak om de goede maatregelen hiervoor te treffen zodat je zoveel mogelijk klanten binnenhaalt met je uitzendbureau.

Payroll voor je uitzendbureau

Beschik je niet over de juiste kennis en vaardigheden om dit zelf allemaal te regelen? Geen paniek: in dat geval kun je altijd gewoon een payrolling bedrijf inschakelen! Een payrollbedrijf is altijd op de hoogte van de wet- en regelgeving en het bedrijf houdt jouw personeelsadministratie op een zorgvuldige manier bij. Zo heb jij alle tijd voor datgene waarom je een eigen uitzendbureau bent begonnen: ondernemen!

Meer weten over payroll en wat het voor jou als ondernemer kan betekenen? Stel je vragen gerust via het contactformulier.