3 zaken die een investering waard zijn

Je kunt je geld helaas maar een keer uitgeven. Met een keus voor een bepaald product of uitgave zeg je daarom automatisch nee tegen iets anders. Het is daarom voor veel mensen altijd wikken en wegen waar ze hun geld aan uitgeven. Op sommige producten kun je makkelijk geld besparen, maar bij andere keuzes is het toch verstandig om meer geld er voor uit te trekken. Er geldt nog altijd “goedkoop is duurkoop”. In deze blog zetten we een aantal zaken op een rijtje waar je beter wél meer geld aan kunt uitgeven. Omdat een investering zich nou eenmaal terugbetaalt. Lees meer in deze blog!

Gezondheid

Gezondheid is het alle kostbaarste wat je hebt, ga hier dus zorgvuldig mee om. En stel je lichaam optimaal in staat om te herstellen en zichzelf in goede staat te houden. Hou daarom altijd je gezondheid in het achterhoofd bij al je andere activiteiten. En ook bij je aankopen. Dus als je de keuze hebt voor een goedkoop bed, of een duurdere variant die je rug veel beter ondersteunt, dan zeggen wij: ga altijd voor die duurdere variant, die beter voor je lichaam is. Dit gaat niet alleen op voor je eigen gezondheid, maar ook voor de gezondheid van anderen om je heen. Bijvoorbeeld die van je huisgenoten en familieleden, maar ook die van je huisdieren.  Er zijn allerlei merken en producten die zich specifiek op de gezondheid van je dier richten, bijvoorbeeld traumeel.

Transport

We reizen in het dagelijks leven heel wat af met z’n allen. Van en naar ons werk, naar vrienden of familie en in het weekend nog voor de sportclub of andere hobby’s. Het is daarom belangrijk dat je vervoersmiddel in goede staat verkeert. Of je nu met de auto, motor of fiets reist. Bespaar daarom niet op de aankoopprijs hiervan, maar ook zeker niet op onderhoudskosten. Want onderhoud verlengt de levensduur van je vervoersmiddel aanzienlijk. Dus vervang onderdelen op tijd, en hou bij wanneer je voor het laatst een check hebt laten doen. En ga bij vervangende onderdelen niet voor de goedkoopste optie, maar ga voor kwaliteit en klasse.

Kleding

We bezitten met z’n allen ongelofelijk veel kleding, en elke dag wordt er wereldwijd ook ontzettend veel kleding bij geproduceerd. Helaas is de kledingindustrie een erg vervuilende industrie, die veel sporen achterlaat in het milieu. Er hangt daarom een enorm ‘prijskaartje’ aan kleding wat betreft C02 en het gebruik van giftige stoffen. Hoe langer je met een kledingstuk doet, hoe beter, zo hoef je minder vaak iets nieuws te kopen. Bespaar daarom niet op je kleding maar ga voor kwaliteitsstukken, waar je lang mee doet.