Schimmel in de badkamer gezondheid en gevolgen

schimmel badkamer gezondheid


Schimmels in huis kunnen erg vervelend zijn. Schimmels komen vaak voor in de badkamer, voornamelijk door vochtproblemen. Best veel huishoudens krijgen te maken of hebben wel eens te maken gekregen met schimmels. Schimmels kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. In dit artikel lees je meer over de gezondheidsgevolgen van schimmel en wat je tegen schimmel kan doen.

 Wat doet schimmel met je gezondheid


Wat doet schimmel badkamer gezondheid? Schimmels zijn kleine organismen die belangrijk zijn voor het afbreken van plantaardig materiaal. Schimmels groeien het beste in vochtige en warme omstandigheden, zoals de badkamer. Schimmels kunnen gevolgen hebben voor je gezondheid. Vooral voor kinderen, mensen met luchtwegproblemen en mensen met een zwak immuunsysteem kunnen schimmels schadelijk zijn. Echter kunnen ook personen die hier geen last van hebben schade oplopen door schimmels. Denk aan luchtwegklachten en zelfs het ontstaan van astma.

schimmel badkamer gezondheid

 Zo voorkom je schimmels in huis


Schimmels voorkomen is de beste manier om de gezondheidsklachten die schimmels geven te vermijden, maar hoe voorkom je schimmels in huis? Zoals gezegd houden schimmels vooral van vocht en warmte. Zorg er dus voor dat je woning een goede luchtvochtigheid heeft en niet te warm is. Een goede luchtvochtigheid zit tussen de 30 en 70 procent. In de winter iets lager, omdat de lucht dan wat droger is. Let er vooral op in de badkamer. Zorg ervoor dat er niet teveel vocht achterblijft en dat de temperatuur niet te hoog oploopt. Ook niet te laag, want bij temperaturen onder de 15 graden condenseert vocht sneller. Ventileer daarnaast voldoende, zodat het vocht naar buiten wordt afgevoerd. Zorg er daarnaast voor dat schimmels geen voedingsbodem in huis kunnen vinden. Laat dus geen fruit of groente liggen en leg geen tapijt in de badkamer.

schimmel badkamer gezondheid