Een nieuw hoofdkussen nodig? Vergeet ‘m niet compleet te maken

hoofdkussen

Van alle aanwezige facetten in bed is het hoofdkussen een van de meest essentiële. De kwaliteit van het kussen kan namelijk bepalen of je goed slaapt of niet. Onder ‘kwaliteit’ verstaan we overigens ook de vraag in hoeverre een hoofdkussen eigenlijk past bij jouw slaapvoorkeuren. Een zijslaper heeft immers ander materiaal nodig dan een rugslaper. Ook je leeftijd speelt vaak een rol bij je voorkeuren. Hoe dan ook, voor een zo goed mogelijk comfort is het belangrijk dat je een hoofdkussen koopt als compleet setje. In de volgende alinea’s wordt duidelijk waar zo’n set uit moet bestaan.

Het hoofdkussen zelf

Het hoofdkussen zelf is uiteraard waar het allemaal om draait. Deze zijn ten eerste beschikbaar in diverse vormen en afmetingen. Belangrijker is echter het materiaal waar het uit bestaat. Het gaat dan met name om de vulling. Deze kan bijvoorbeeld bestaan uit wol, dons, latex, traagschuim of synthetische vulling. Uitgebreid onderzoek doen welke vulling het best bij je behoeften past is zeker aan te raden.

hoofdkussen

Kussensloop

Het is uiterst raadzaam om je kussen altijd van een kussensloop te voorzien. Dit heeft niet alleen een comfort verhogend effect; het verlengt de levensduur van je kussen ook nog eens aanzienlijk. Je houdt je kussen zo namelijk grotendeels schoon, waardoor je ‘m niet om de haverklap hoeft te wassen.

Kussenbeschermer

Tussen het kussen en het kussensloop is het slim om nog een kussenbeschermer aan te brengen. Deze kun je beschouwen als molton voor je kussen, oftewel, als instrument om je kussen zo lang mogelijk in goede staat te houden.