Japanse futon matrassen van hoge kwaliteit

Japans Futon matrassen van hoge kwaliteit

Het fijne van futon matrassen

Klinkt de term futon matras je bekend in de oren? Nee? Dan is het tijd om deze Japanse matrassen van hoge kwaliteit te gaan ontdekken. Er zijn namelijk verschillende redenen dat Japanse futon matrassen steeds populairder worden. In dit blog vertellen we je daarom meer over het fijne van futon matrassen. Lees snel verder.

Praktisch

Het futon matras is in Japan al jaren een populair soort matras. Ze zijn dun en flexibel en ze worden traditioneel vaak op een tatami vloer gelegd. Omdat ze zo dun en flexibel zijn, zijn ze meteen erg opvouwbaar. Daardoor is het een ideaal matras voor een logé wanneer je geen logeerkamer hebt of je logé geen aparte kamer aan kunt bieden. Je bergt een futon eenvoudig op in bijvoorbeeld de kast. Komt de logé? Dan haal je hem makkelijk eruit. Is de logé weer weg? Dan berg je het matras weer eenvoudig op. Dit lukt met een normaal matras uiteraard niet.

Comfort

Als je het matras zo ziet zou je het niet verwachten, maar een futon matras is bijzonder comfortabel. Dit komt doordat ze erg veel ondersteuning bieden voor je rug en de rest van je lichaam. Vaak veel meer ondersteuning dan de standaard matrassen die we hier in het westen traditioneel gezien gebruiken.

Onderhoud

Tot slot hebben futon matrassen erg weinig onderhoud nodig. Je hoeft ze vaak alleen maar even uit te kloppen. Doordat ze zo handzaam zijn, hou je ze eenvoudig vast en klop je ze zo even uit met een ouderwetse mattenklopper. Vervolgens berg je je futon matras weer  eenvoudig op. Dat is allemaal een stuk makkelijker dan gaan lopen hannesen met een standaard, dik matras toch?

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd geraakt in een futon matras van hoge kwaliteit? Ga dan altijd voor een gerenommeerde expert bij jou in de buurt. Zoek je bijvoorbeeld een futonmatras in Maastricht? Kies dan de juiste speciaalzaak voor de beste kwaliteit. Wil je meer weten naar aanleiding van dit blog? Stel al je vragen gerust via het contactformulier