Welke kledingstijl past bij jou?

Tegenwoordig zijn er onwijs veel kledingstijlen waar je uit kunt kiezen. De één gaat liever voor een stoere outfit en de ander kiest liever een elegante en casual outfit. Je kledingstijl is heel persoonlijk en is een goede manier om je eigen identiteit uit te stralen. Met kleding kun je laten zien wie je bent en als je je goed voelt in een outfit zul je dit ook uitstralen. Maar hoe weet je welke kledingstijl bij jou past en hoe ontdek je dit? Wij vertellen het je graag.

Wie ben jij?

Begin jezelf eerst af te vragen wie je nu precies bent. En hiermee bedoelen we dat je zo ver mogelijk in detail gaat denken. Wie je bent is namelijk niet altijd wat je aan de buitenwereld laat zien. Het kan zijn dat je heel gevoelig bent of juist niet. Wil je opvallen met kleding of juist niet? Dit zijn allemaal dingen waar je over na moet denken. Je persoonlijkheid kun je namelijk laten doorschijnen in je kledingkeuze. Het is de stijl waarin je je het meest op je gemak voelt.

Kleur

Naast je persoonlijkheid is kleur ook heel belangrijk. Niet iedereen kan namelijk hetzelfde kleurenpallet dragen. Bij een T-shirt ontwerpen bijvoorbeeld zie je veel dat de uitvoering verkrijgbaar is in meerder kleuren. Zo kun je van elk kledingstuk de kleur kiezen die het beste bij jou past. Als je een koele ondertoon hebt, kun je het beste gaan voor lichte en koele kleuren. Heb je een warme ondertoon? Ga dan voor wat fellere en warme kleuren.

Lichaam

Als laatste puntje willen we even het lichaam benadrukken. Niet elke kledingstijl laat jouw lichaam namelijk tot zijn recht komen. Zorg er daarom voor dat je weet welke vorm bij jouw lichaam past. Hiernaast kun je ook bepaalde lichaamsdelen accentueren met kleding.