Pizza maken in een eigen pizzaoven

houtgestookte pizzaoven kopen

Iedereen houdt van Italiaans eten! Of je nou van lasagne houdt, van pasta of van pizza dat maakt natuurlijk niet uit. Maar niemand kan zonder Italiaans eten, want veel huishoudens zullen altijd wel weer bezwijken voor een lekkere pasta of een pizza, maar hoe te gek zou het zijn als je je eigen houtgestookte pizzaoven koopt voor thuis. Maar wat is nou een houtgestookte pizzaoven en hoe werkt het? 

Wat is een houtgestookte pizzaoven?

Een houtgestookte pizzaoven zegt het eigenlijk al; het is namelijk een pizzaoven waar je je pizza opwarmt met het gebruik van hout als brandstof. Het hout heb je nodig om de pizza’s of misschien toch ook de andere Italiaanse gerechten af te bakken. 

houtgestookte pizzaoven kopen

Onderdelen pizzaoven

Als je kiest voor een oven die hout gebruikt voor het opwekken van de hitte zul je de oven met een paar vaste onderdelen aangeleverd krijgen. De pizzaoven bestaat namelijk uit een koepel, een vloer, rookkanaal en de deur. Maar uiteindelijk zal de vorm, de hoogte en de materialen van de koepel de grootste invloed hebben op de werking van de oven. Maar naast de vaste onderdelen heb je uiteraard ook nog benodigdheden nodig tijdens het bakken van de pizza. Deze zes items zijn ook zeker een must voor een optimaal gebruik van je pizzaoven, namelijk: haardhout, pizzaset, onderstel, afdekhoes, kit en barbecuebenodigdheden.